KATEGORIJE
AKCIJE
ROBNA MARKA
Registracija Prijava
Call centar 0800/345678

Zimski rituali lepote: saveti za negu kože i kose kroz hladnu sezonu

NOVO
21.02.2024.

Zima donosi sa sobom niz izazova za našu kožu i kosu. Hladno vreme i suv vazduh mogu isušiti kožu, učiniti je osetljivom, dok kosa može postati suva i lomljiva. Stoga je važno prilagoditi naše rutine lepote kako bismo se zaštitili od ovih zimskih neprijatnosti. U ovom članku, otkrićemo vam tajne pravilne nege kose i kože u zimskom periodu, pomoću saveta koji će vašu kožu učiniti mekom i hidriranom, a vašu kosu sjajnom i zdravom.

 

Pravilna nega kože u zimskom periodu

 

Zimski meseci zahtevaju posebnu pažnju kada je u pitanju nega kože lica. Hladan vazduh napolju i grejanje unutra mogu isušiti kožu, čineći je grubom i bez sjaja. Korišćenje proizvoda za negu lica koji su bogati hidratantnim sastojcima ključno je za očuvanje elastičnosti i sjaja kože. Preporučuje se upotreba hidratantnih krema sa sastojcima poput hijaluronske kiseline ili glicerina, koji pomažu u zadržavanju vlage u koži. Takođe, ne zaboravite na redovno čišćenje kože blagim sredstvima koja neće dodatno isušiti vašu kožu.

 

Osim osnovne hidratacije, zimska nega kože treba da uključuje i zaštitu od oštrih zimskih uslova. Pre izlaska na hladnoću, važno je naneti zaštitni sloj kreme koji će sprečiti isušivanje i pucanje kože. Proizvodi za negu lica sa bogatim, hranljivim sastojcima kao što su šea puter ili ulje jojobe pružaju dodatni sloj zaštite koji je neophodan u borbi protiv suvog zimskog vazduha. Takođe, ne zaboravite na često zanemarene delove kao što su usne i ruke, koje su posebno podložne isušivanju tokom zime. Upotreba hranljivih balzama za usne i bogatih krema za ruke ključni su za očuvanje mekoće i sprečavanje ispucalosti. Pravilnom negom i zaštitom, vaša koža može ostati zdrava, hidrirana i sjajna čak i tokom najhladnijih meseci, čineći zimski period manje stresnim za vašu kožu.

 

Pravilna nega kose

 

Zimska nega kose zahteva promene u vašoj uobičajenoj rutini. Proizvodi za negu kose trebali bi biti usmereni na intenzivnu hidrataciju i obnovu. Korišćenje maski za kosu bogatih keratinom, vitaminima i uljima poput arganovog ili kokosovog, može pomoći u obnavljanju suve i oštećene kose. Važno je ograničiti upotrebu uređaja za toplotno stilizovanje, koji mogu dodatno isušiti kosu. Kad god je to moguće, pustite da se vaša kosa prirodno osuši i redovno je šišajte kako biste sprečili pucanje krajeva.

 

Za dubinsku negu kose tokom zime, posebnu pažnju treba posvetiti tretmanima koji ciljaju na obnovu i jačanje. Osim redovnog korišćenja hranljivih maski, korisno je primenjivati ulja za kosu koja se ne ispiraju, posebno na krajevima, kako bi se sprečilo isušivanje i lomljenje. Ova ulja, poput arganovog ili jojobinog, mogu dodatno zaštititi kosu od štetnih spoljašnjih uticaja kao što su hladan vazduh i vlaga. Uvođenje "hot oil" tretmana jednom nedeljno može dodatno poboljšati teksturu kose, čineći je mekšom, sjajnijom i otpornijom na oštećenja. Važno je takođe prilagoditi učestalost pranja kose, izbegavajući prečesto pranje koje može isušiti skalp i kosu, te umesto toga birati blage šampone namenjene za suvu i oštećenu kosu. Pravilnom i pažljivom negom, vaša kosa može ostati zdrava i lepa čak i u najizazovnijim zimskim uslovima, odolevajući suvoći i čuvajući svoj prirodni sjaj.

 

 

Dubinska hidratacija

 

Za dubinsku hidrataciju kože i kose, koristite proizvode koji sadrže prirodna ulja i maslace. Ovi proizvodi formiraju zaštitni sloj na koži i kosi, sprečavajući gubitak vlage. Noćne kreme za lice i bogate maske za kosu trebale bi biti deo vaših zimskih rituala lepote.

 

Pored korišćenja proizvoda bogatih hidratantnim sastojcima, dubinska hidratacija kože i kose može biti dodatno poboljšana kroz unutrašnju hidrataciju i odgovarajuću ishranu. Povećanje unosa vode i hidratantnih tečnosti, kao što su biljni čajevi i sveži sokovi, ključno je za održavanje hidratacije iznutra, što se zatim odražava na zdravlje i izgled kože i kose. Uvođenje namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama, kao što su riba, orašasti plodovi i avokado, takođe može doprineti elastičnosti kože i sjaju kose. Ova hrana pomaže u jačanju prirodnih zaštitnih barijera kože, čime se smanjuje gubitak vlage i poboljšava opšta hidratacija. Integracijom ovih prehrambenih navika u svakodnevnu rutinu, zajedno sa spoljnom negom, možete postići dubinsku hidrataciju koja će vašoj koži i kosi pružiti sve potrebne uslove za očuvanje zdravlja i lepote tokom celog zimskog perioda.

 

Zaštita od hladnoće

 

Nosite kape i šalove koji će štititi vašu kosu od hladnog vazduha i vetra, koji mogu uzrokovati dodatno oštećenje. Za kožu, koristite proizvode sa SPF zaštitom čak i zimi, posebno ako provodite vreme napolju na snegu, koji može reflektovati štetne sunčeve zrake.

 

Osim upotrebe zaštitne odeće, važno je primenjivati dodatne mere zaštite kože i kose od hladnoće. Kao što smo već pomenuli, primena bogatih balzama za usne sa zaštitnim faktorom može sprečiti ispucalost i suvoću usana, dok korišćenje krema za ruke sa visokim sadržajem hranljivih sastojaka štiti kožu ruku od pucanja i crvenila. Ne zaboravite na skalp, koji takođe može patiti od hladnih uslova. Koristite hranljive maske za kosu ili ulja koja se ne ispiraju kako biste nahranili koren kose i skalp, smanjujući suvoću i perutanje. Takođe, vodite računa o temperaturi vode prilikom tuširanja ili kupanja; previše topla voda može dodatno isušiti kožu, pa je preporučljivo koristiti mlaku vodu i ograničiti vreme provedeno pod tušem.

 

 

Prilagođavanje rutine

 

Prilagodite svoju rutinu nege kože i kose promenama koje zima donosi. To može značiti prelazak na bogatije, hranljivije proizvode za negu lica i korišćenje intenzivnijih tretmana za kosu. Osluškujte potrebe svoje kože i kose i ne bojte se da eksperimentišete sa proizvodima dok ne pronađete ono što najbolje odgovara vašim potrebama.

 

Kako se godišnja doba menjaju, tako bi trebalo da se menja i naša rutina nege. Zimski meseci zahtevaju poseban pristup, gde je akcenat na dubinskoj hidrataciji i zaštiti. U ovom periodu, može biti korisno uvesti serume bogate antioksidantima koji će koži pružiti dodatnu zaštitu od hladnoće i vetrovitih uslova. Takođe, noćna nega postaje još važnija, sa kremama i maskama koje su bogatije i koje intenzivno deluju tokom noći, regenerišući kožu dok spavate. Za kosu, možda ćete želeti da uvedete dodatne tretmane za dubinsku hidrataciju koji će pomoći u obnovi suve i oštećene kose. Prilagođavanje vaše rutine ne znači samo promenu proizvoda koje koristite, već i promenu načina na koji ih primenjujete; na primer, dodavanje dodatnog sloja hidratantne kreme pre izlaska napolje ili pravljenje zaštitnih frizura sprečiće dodatna oštećenja. Razumevanje potreba vaše kože i kose tokom različitih sezona i prilagođavanje vaše nege tim potrebama ključno je za očuvanje njihove lepote i zdravlja tokom čitave godine.

 

Zaključak

 

Nega kože i kose tokom zimskih meseci ne mora biti komplikovana. Uz prave proizvode i malo dodatne pažnje, možete lako održati svoju kožu hidriranom i kosu zdravom. Bilo da je u pitanju nega kože lica ili pravilna nega kose, ključno je prilagoditi svoju rutinu uslovima koje donosi hladna sezona. Za sve vaše potrebe, od proizvoda za negu lica do proizvoda za negu kose, Univerexport online prodavnica nudi širok asortiman proizvoda koji će vam pomoći da očuvate svoju lepotu tokom cele zime.

Želim da primam obaveštenja o aktuelnim akcijskim ponudama
18+
Zapratite nas
Na našim web stranicama koristimo tzv. kolačiće (cookies), kako bismo korisnicima osigurali najbolju moguću pretragu i jednostavnost.
Daljim pregledima elakolije web stranica, dajete svoj pristanak za korišćenje kolačića.
Više informacija