Grupa proizvoda: SMRZNUTO POVRCE
Spisak sastojaka: Krompir (89%), suncokretovo ulje, pirincano brasno, krompirov modifikovani skrob, kukuruzni modifikovani skrob, so, zacini 0,6% (mlevena zacinska paprika, crni biber, cili, beli luk u prahu, crni luk u prahu), kukuruzni skrob, sredstvo za dizanje testa (soda bikarbona), boja (paprika ekstrakt), prirodna aroma
Alergeni: .
Neto kolicina: 750.000
Jedinica mere: g
Uslovi cuvanja: Temperatura pri kojoj ce temperatura u sredini proizvoda biti -18oC ili niza u svim fazama distribucije proizvoda.
Stavlja u promet: FRIKOM DOO BEOGRAD Zrenjaninski put bb, 11213 Beograd, Republika Srbija
Zemlja porekla: Belgija
Uputsvo za upotrebu: U fritezi/tiganju: kriske krompira prziti u prethodno zagrejanom ulju do max 175°C. Prziti manje kolicine kriski, kako bi u odnosu na upotrebljenu kolicinu ulja i velicinu posude imali ravnomerno przenje. Vreme przenja je 3-3,5 minuta ili dok kriske krompira ne dobiju crvenkasto-narandzastu boju. U pecnici: zagrejati pecnicu na 200-220°C. Na pleh oblozen papirom za pecenje rasporediti kriske krompira po zelji premazane uljem, i peci 16-20 minuta dok krompir ne dobije crvenkasto-narandzastu boju, uz okretanje krompira na pola pecenja. Napomena: Nije dobro da se krompir duze przi/pece i da dobije boju preprzenog/prepecenog krompira
Dodatne informacije: .