Grupa proizvoda | Zacini |
---|---|
Spisak sastojaka | Organski cejlonski cimet u prahu |
Neto kolicina | 150.000 |
Jedinica mere | g |
Uslovi cuvanja | Cuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu. |
Stavlja u promet | Uvezeno iz: Sri Lanka Uvoznik za Srbiju: Sanaterra d.o.o. Cara Lazara 27/4 Subotica |
Dodatne informacije | Organski cejlonski cimet u prahu (lat.Cinnamomum zaylanicum nees), za razliku od kineskog cimeta (lat.Cinnamomum cassia) koji je mnogo vise zastupljen na nasem trzistu ne sadrzi supstancu kumarin, a kojom inace obiluje kineski cimet. Inace, kumarin kod preteranog konzumiranja moze da osteti jetru i bubrege. Ove dve vrste cimeta se razlikuju kako pso boji i po aromi(cejlonski je mnogo suptilniji, aromaticniji, dok je kineski ostrije arome). Cimet se zbog svojih nutritivnih vrednosti ne smatra samo zacinom, vec i superhranom. Holesterol:0g |
Energija (kJ) | 1034 |
---|---|
Energija (kcal) | 247 |
Masti | 1.2 |
Ugljeni hidrati (g) | 50.6 |
Proteini (g) | 4 |
*Hranljiva vrednost na 100g proizvoda |
Grupa proizvoda | Zacini |
---|---|
Spisak sastojaka | Organski cejlonski cimet u prahu |
Neto kolicina | 150.000 |
Jedinica mere | g |
Uslovi cuvanja | Cuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu. |
Stavlja u promet | Uvezeno iz: Sri Lanka Uvoznik za Srbiju: Sanaterra d.o.o. Cara Lazara 27/4 Subotica |
Dodatne informacije | Organski cejlonski cimet u prahu (lat.Cinnamomum zaylanicum nees), za razliku od kineskog cimeta (lat.Cinnamomum cassia) koji je mnogo vise zastupljen na nasem trzistu ne sadrzi supstancu kumarin, a kojom inace obiluje kineski cimet. Inace, kumarin kod preteranog konzumiranja moze da osteti jetru i bubrege. Ove dve vrste cimeta se razlikuju kako pso boji i po aromi(cejlonski je mnogo suptilniji, aromaticniji, dok je kineski ostrije arome). Cimet se zbog svojih nutritivnih vrednosti ne smatra samo zacinom, vec i superhranom. Holesterol:0g |
Energija (kJ) | 1034 |
---|---|
Energija (kcal) | 247 |
Masti | 1.2 |
Ugljeni hidrati (g) | 50.6 |
Proteini (g) | 4 |
*Hranljiva vrednost na 100g proizvoda |