
| Grupa proizvoda | Praskasta smesa sa susenim povrcem i zacinima za pripremu Sarme/Punjene paprike |
|---|---|
| Spisak sastojaka | so 26.5%, suseno povrce 16% (crni luk, paradajz u prahu, krompirove ljuspice), zacine 15.6% (mlevena zacinska paprika, persun list, mleveni crni biber, beli luk u prahu), kukuruzni skrob, PSENICNO brasno, JAJA u prahu, secer, ekstrakti kvasca, arome (sadrzi MLEKO i SOJU) |
| Alergeni | Moze da sadrzi CELER |
| Neto kolicina | 50.000 |
| Jedinica mere | g |
| Uslovi cuvanja | Cuvati na suvom mestu |
| Stavlja u promet | Nestle Adriatic S d.o.o., Zeleznicka 131, 11271 Surcin, Republika Srbija |
| Zemlja porekla | Republika Srbija |
| Uputsvo za upotrebu | Priprema za Sarmu: Sadrzaj kesice rastvoriti u 100ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10min. Smesu pomesati sa 500g mlevenog mesa i 100g prethodno opranog pirinca. Kasiku fila staviti na list kupusa, formirati sarmu. Formirane sarme pomesati kasikom slatke zacinske paprike, zaliti vodom dok ne budu potopljene. Zagrejati do kljucanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj serpi 90 min na umerenoj vatri. Sluziti uz 6 kriski hleba. Priprema za Punjene paprike: Sadrzaj kesice rastvoriti u 100ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10 min. Smesu pomesati sa 500g mlevenog mesa i 100g prethodno opranog pirinca. Paprike prethodno ociscene od semena napuniti filom i zatvoriti sa kolutom krompira ili paradajza. Napunjene paprike posuti kasikom slatke zacinske paprike i zaliti vodom dok ne budu potopljene. Zagrejati do kljucanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj serpi 60 min na umerenoj vatri. Sluziti uz 6 kriski hleba. |
| Energija (kJ) | 1076 |
|---|---|
| Energija (kcal) | 255 |
| Masti | 3.8 |
| Zasićene masne kiseline (g) | 1.2 |
| Ugljeni hidrati (g) | 39.7 |
| od kojih seceri (g) | 12.2 |
| Proteini (g) | 10.4 |
| So (g) | 27.4 |
| *Hranljiva vrednost na 100g proizvoda | |

| Grupa proizvoda | Praskasta smesa sa susenim povrcem i zacinima za pripremu Sarme/Punjene paprike |
|---|---|
| Spisak sastojaka | so 26.5%, suseno povrce 16% (crni luk, paradajz u prahu, krompirove ljuspice), zacine 15.6% (mlevena zacinska paprika, persun list, mleveni crni biber, beli luk u prahu), kukuruzni skrob, PSENICNO brasno, JAJA u prahu, secer, ekstrakti kvasca, arome (sadrzi MLEKO i SOJU) |
| Alergeni | Moze da sadrzi CELER |
| Neto kolicina | 50.000 |
| Jedinica mere | g |
| Uslovi cuvanja | Cuvati na suvom mestu |
| Stavlja u promet | Nestle Adriatic S d.o.o., Zeleznicka 131, 11271 Surcin, Republika Srbija |
| Zemlja porekla | Republika Srbija |
| Uputsvo za upotrebu | Priprema za Sarmu: Sadrzaj kesice rastvoriti u 100ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10min. Smesu pomesati sa 500g mlevenog mesa i 100g prethodno opranog pirinca. Kasiku fila staviti na list kupusa, formirati sarmu. Formirane sarme pomesati kasikom slatke zacinske paprike, zaliti vodom dok ne budu potopljene. Zagrejati do kljucanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj serpi 90 min na umerenoj vatri. Sluziti uz 6 kriski hleba. Priprema za Punjene paprike: Sadrzaj kesice rastvoriti u 100ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10 min. Smesu pomesati sa 500g mlevenog mesa i 100g prethodno opranog pirinca. Paprike prethodno ociscene od semena napuniti filom i zatvoriti sa kolutom krompira ili paradajza. Napunjene paprike posuti kasikom slatke zacinske paprike i zaliti vodom dok ne budu potopljene. Zagrejati do kljucanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj serpi 60 min na umerenoj vatri. Sluziti uz 6 kriski hleba. |
| Energija (kJ) | 1076 |
|---|---|
| Energija (kcal) | 255 |
| Masti | 3.8 |
| Zasićene masne kiseline (g) | 1.2 |
| Ugljeni hidrati (g) | 39.7 |
| od kojih seceri (g) | 12.2 |
| Proteini (g) | 10.4 |
| So (g) | 27.4 |
| *Hranljiva vrednost na 100g proizvoda | |