
| Grupa proizvoda | Heljda oljustena. |
|---|---|
| Spisak sastojaka | 100% heljda oljustena |
| Neto kolicina | 500.000 |
| Jedinica mere | g |
| Uslovi cuvanja | Cuvati na sobnoj temperaturi. |
| Stavlja u promet | Uvozi,pakuje i distribuira:Beyond d.o.o. Kornelija Stankovica 8,Nis. 011/3476 034 www.zdravahrana.com . www.beyond.rs .Uvezeno iz EU. |
| Zemlja porekla | Kina. |
| Dodatne informacije | Heljda se,u nasim krajevima,tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni zvor magnezijuma,fosfora,gvozdja i kalijuma.Po vitamisnkom sastavu zrno heljde slicno je ostalim zitaricama:sadrzi skoro sve vitamina B grupe i vitamin E.Ne sadrzi gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.Heljdina kasa je tradicionalni dorucak u severnim zemljama.Preporucuje se u ishrani,narocito u zimskim mesecima,jer greje i daje puno energije.Od heljde se pripremaju ukusne corbe,supe,variva i salate.Heljdino brasno se moze dodavati brasnu ostalih zitarica za pecenje hleba i peciva. Godina proizvodnje:2017. |
| Energija (kJ) | 1402 |
|---|---|
| Energija (kcal) | 335 |
| Masti | 3.4 |
| Ugljeni hidrati (g) | 61.5 |
| od kojih seceri (g) | 14.9 |
| Proteini (g) | 13.3 |
| *Hranljiva vrednost na 100g proizvoda | |

| Grupa proizvoda | Heljda oljustena. |
|---|---|
| Spisak sastojaka | 100% heljda oljustena |
| Neto kolicina | 500.000 |
| Jedinica mere | g |
| Uslovi cuvanja | Cuvati na sobnoj temperaturi. |
| Stavlja u promet | Uvozi,pakuje i distribuira:Beyond d.o.o. Kornelija Stankovica 8,Nis. 011/3476 034 www.zdravahrana.com . www.beyond.rs .Uvezeno iz EU. |
| Zemlja porekla | Kina. |
| Dodatne informacije | Heljda se,u nasim krajevima,tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni zvor magnezijuma,fosfora,gvozdja i kalijuma.Po vitamisnkom sastavu zrno heljde slicno je ostalim zitaricama:sadrzi skoro sve vitamina B grupe i vitamin E.Ne sadrzi gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.Heljdina kasa je tradicionalni dorucak u severnim zemljama.Preporucuje se u ishrani,narocito u zimskim mesecima,jer greje i daje puno energije.Od heljde se pripremaju ukusne corbe,supe,variva i salate.Heljdino brasno se moze dodavati brasnu ostalih zitarica za pecenje hleba i peciva. Godina proizvodnje:2017. |
| Energija (kJ) | 1402 |
|---|---|
| Energija (kcal) | 335 |
| Masti | 3.4 |
| Ugljeni hidrati (g) | 61.5 |
| od kojih seceri (g) | 14.9 |
| Proteini (g) | 13.3 |
| *Hranljiva vrednost na 100g proizvoda | |